Tidigare Starbreeze-topp åtalas för grovt insiderbrott

Starbreeze Ekobrott spel
Tidigare Starbreeze-topp åtalas för grovt insiderbrott

Foto: Press.

Tobias Blixt

Reporter

Chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare har under onsdagen väckt åtal för grovt insiderbrott mot en tidigare hög chef i spelbolaget Starbreeze.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det har tidigare framkommit att två höga chefer på spelbolaget Starbreeze sålt stora mängder aktier strax innan bolaget meddelade att de ansökt om företagsrekonstruktion. 

Ekobrottsmyndigheten inledde då en förundersökning om grovt insiderbrott mot bolagets dåvarande vd och ytterligare en högt uppsatt chef. Förundersökningen mot vd:n har tidigare lagts ned, skriver Ekobrottsmyndigheten, och nu har alltså förundersökningen mot den andra chefen slutförts.

"Förundersökningen är avslutad och jag har beslutat att väcka åtal för grovt insiderbrott då jag anser det bevisat att den tidigare chefen haft insiderinformation om Starbreeze AB:s svåra finansiella situation", säger Thomas Langrot i pressmeddelandet och fortsätter;

"Information som den övriga marknaden alltså inte fick vetskap om förrän den 23 november och 3 december 2018. Insiderbrott är ett allvarligt finansmarknadsbrott som riskerar att skada förtroendet för aktiemarknaden och i detta fall extra allvarligt då det är fråga om en hög chef på ledningsnivå som handlar", säger Thomas Langrot.

Läs fler artiklar
LÄS MER