Sök

Paynova föreslår två nyemissioner på totalt 25,2 miljoner kornor

Paynovafintech
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Vill kunna satsa hårdare.

Betallösningsbolaget Paynova kallar till extra bolagsstämma den 24 oktober för att godkänna två nyemissioner på totalt 25,2 miljoner kronor. Styrelsen föreslår en riktad nyemission på 6 miljoner kronor som tecknas av Atlantis Vest samt en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 19,2 miljoner kronor. Teckningskursen är 11 kronor per aktie i bägge nyemissionerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i nyemissionen är 1:4, innebärande att fyra befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 11 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 19,2 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen omfattas till 95 prodcent av
teckningsförbindelser och emissionsgarantier. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 7 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 8 november. Teckningstiden löper från 14 november till 28 november.

Motiveringen till nyemissionen är att med kapitaltillskottet kan Paynova dra fördel av den potential som finns i pågående kunddialoger där säljcyklerna är relativt långa och införsäljningsarbetet till stor del består av affärsutveckling. Paynovas fokus kommer att betala sig långsiktigt då bolaget går in i djupgående partnerskap med tydliga incitament och starkt intresse att ständigt utveckla kundernas affär, skriver Paynova.

Läs mer