Sök

Softbank kan satsa 25 miljarder på Wework – som vill börja sälja bolag

WeWork

Adam Neumann, vd WeWork Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Men japanska jätten kan också stoppa satsningen.

Softbank överväger att öka sin utlovade investering på 1,5 miljarder dollar till kontorsuthyraren Wework med en miljard till.

Bolaget skulle därmed gå in med totalt 2,5 miljarder dollar eller nästan 25 miljarder kronor men under villkor att man förvärvar aktierna till ett lägre pris. Efteråt skulle Softbank ha en större andel i bolaget. Samtidigt är detta ett av flera alternativ under övervägande och Softbank kan välja att helt avstå investeringen, uppger källor till Financial Times.

Separat rapporterar The Information om att Wework ser över en potentiell försäljning av tillgångar.

Det handlar om tre rörelser som förvärvats under de senaste åren men vilka bolaget nu vill avyttra för att dra in pengar och minska kostnader. De förvärvade företagen har kopplingar till bland annat fastighetsskötsel och marknadsföringstjänster.

Samma nyhetssajt rapporterade under gårdagen att Wework överväger att säga upp var tredje anställd för att spara kostnader.

Wework har varit i gungning de senaste veckorna. Det hela relaterar till noteringen där investerare sänkt värdet på bolaget dramatiskt med anledning av lönsamhetsoro och frågor kring bolagsstyrningen. Nyligen har vd Adam Neumann sagt att han stiger åt sidan för att bli icke-verkställande styrelseordförande åt moderbolaget The We Company. Bolaget har också på uppmaning av Softbank valt att ställa in noteringen. De senaste uppgifterna pekar nu på att noteringen blir av tidigast 2020.

 

Läs mer