Sök

Tove Virding blir ny toppchef på Rapunzel – lämnar Åhléns

Rapunzele-handelEntreprenör

Tove Virding blir marknads- och kommunikationschef på Rapunzel of Sweden. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Löshårsbolaget värvar från varuhusjätten.

Ida Backlunds skapelse Rapunzel of Sweden, som säljer löshår på nätet, får en ny toppchef. Det är Tove Virding som lämnar Åhléns och nu blir marknads- och kommunikationschef på Rapunzel.

"Att gå från Åhléns som jobbar på en nationell arena till ett globalt entreprenörsbolag känns jättespännande", känns jättespännande säger hon i ett pressmeddelande.

"Rapunzel of Sweden är ett imponerande bolag med ett starkt varumärke – det ska bli fantastiskt kul att tillsammans med teamet få vara med på resan framöver."

Under sina sju år på Åhléns har hon jobbat med varuhusets egna varumärken och bolagets taktiska och strategiska kampanjer.

På Rapunzel får hon ett brett ansvar för PR och kommunikation men också med löshårsförsäljarens konceptsalonger.

"Hennes erfarenhet från att etablera och uppdatera varumärken och arbete med kommunikation från A-Ö kommer stärka teamet och vår strategi framåt, säger Tobias Mattson", vd på Rapunzel of Sweden. 

Rapunzel of Sweden grundades 2007 av Ida Backlund men för fyra år sedan lämnade hon vd-posten och sålde majoriteten av bolaget till riskkapitalbolaget Valedo Partners.

I somras gjorde hon comeback i bolaget och avslöjade samtidigt satsningar på nya produkter bland annat peruker.

2018 omsatte Rapunzel 146 miljoner kronor och gjorde en vinst på 2,5 miljoner.

Den 17 oktober är Rapunzel-grundaren Ida Backlund med på Breakits populära event Scaleup day i Stockholm. Spana in det här!

Läs mer