Förre Mr Green-vd:n Jesper Kärrbrink blir ny ordförande i Internet Vikings

Internet Vikings spel ehandel
Förre Mr Green-vd:n Jesper Kärrbrink blir ny ordförande i Internet Vikings

Rickard Vikström och Victor Jerlin har grundat Internet Vikings. Nu går Jesper Kärrbrink in i styrelsen.

Johanna Ekström

Reporter

Jesper Kärrbrink har varit vd på Svenska Spel, Eniro och Mr Green. Nu tar han över ordförandeklubban i Internet Vikings.

Internet Vikings är lite av en doldis på svenska techscenen. Grundarna Rickard Vikström och Victor Jerlin var en del av hackerkulturen i början av 2000-talet som hängde på chattkanalen #hack.se, bland annat tillsammans med Pirate Bay-grundarna. Här kan du läsa hela deras story.

Internet Vikings, som erbjuder domäner och hosting åt företag inom sökordsoptimering, lade duon grunden till direkt efter gymnasiet och sedan dess har det tuggat på lite i det tysta. Förra året omsatte bolaget runt 40 miljoner och gjorde ett resultat på drygt en miljon kronor. 

Nu är Internet Vikings redo att växa. Målet är bland annat att bredda verksamheten och rikta sig mer mot e-handlare och spelbolag. Som ett led i det går Jesper Kärrbrink, tidigare vd på Mr Green, in som styrelseordförande. Han har tidigare även varit vd på både Eniro och Svenska Spel, samt haft höga chefspositioner inom Bonnier-koncernen.

Han flyttade hem till Sverige från Malta i april.

“Jag har fått ett antal propåer sedan dess och jag har försökt att göra så kloka val som möjligt. Jag gillar Rickard och Victor och tycker att de har byggt något långsiktigt och solitt. De har en bra idé och en sund syn på företagande”, säger han och fortsätter:

“De är verkligen beredda att ta nästa steg nu och frågade om jag ville hjälpa till. Det här är en jätteintressant bransch. Hosting och brand protection är inget det skrivs och pratas så mycket om, men det är grundbultar i en väl fungerande internetekonomi”.

I samband med att han går in som ordförande får han också en mindre ägarandel i bolaget.

“Produkterna som Internet Vikings har är basprodukter som alla som driver e-handel eller spelbolag måste ha. Men det finns utrymme att göra den ännu bättre. Det finns pengar att spara för både e-handel och spelbolag”. 

“Spelbolagen har tjänat relativt ‘lätta’ pengar de senaste åren, men nu kommer skatter, ökad reglering och även ökad konkurrens. Det kommer öka pressen, och där tror jag att Internet Viking har en roll att fylla. De kan bygga in nya lager i det de gör”.

Tanken är också att rekrytera en rad nya nyckelpersoner till bolaget.

Jesper Kärrbrinks roll som ordförande kommer vara att sätta strategier och coacha grundarna. Hans huvudsysselsättning är egna spelbolaget Green Jade, som han beskriver som “nästa generations spelbolag”. 

Läs mer

Wehype fokuserar helt på gamers – nu växer bolaget i raketfart

13 heta techbolag avslöjar sina expansionsplaner för 2021

Netflix satsar på mobilspel som ska inkluderas i streamingtjänsten

Läs fler artiklar
LÄS MER