Zalando lät grannarna lämna ut paketen – och det blev succé

Zalando e-handel
Zalando lät grannarna lämna ut paketen – och det blev succé

Finwire / Breakit

Succé för testet.

Zalandos pilottest med paketulämningsställen drivna av privatpersoner i Danmark har gett positiva resultat. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

”Testet har gett mycket positiva resultat. 95 procent av Zalandos kunder som har använt tjänsten säger att de fick en ”utmärkt service” när de hämtade eller returnerade sitt paket”, säger David Hejgaard, kommersiell chef på Zalando i Norden.

Enligt Hejgaard har majoriteten av kunderna också sagt att de ska rekommendera eller använda tjänsten även i framtiden.

72 procent av de svarande sade att de troligen ska använda hämtställen som drivs av privatpersoner då det anses vara miljövänligare.

Pilottestet bedrevs i Århus och Köpenhamn. Enligt Zalando kommer konceptet att fungera ännu bättre på landsbygden. Bolaget pekar på två skäl för detta.

”För det första är antalet affärer på landsbygden färre och öppettiderna kortare, vilket skapar en efterfrågan på bekvämare och flexiblare hämt- och returställen. För det andra bor fler privatpersoner på den danska landsbygden i hus eller på bottenvåningen i bostadshus, vilket ökar konceptets bekvämlighet för både ”Din Nabo” och för kunden”.

Din Nabo, som betyder din granne, är de privatpersoner som driver hämtställena.

Läs fler artiklar
LÄS MER