Sök

Nils Bergman sålde Reachmee – nu blir han vd på Datscha

ReachmeeDatschaEntreprenör

Nils Bergman blir vd på Datscha.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Nils Bergman blir vd för Datscha som levererar information och analys om kommersiella fastigheter.

Breakit berättade nyligen att HR-bolaget Reachmee, som Nils Bergman tidigare var vd för och utvecklade från ett tidigt stadie, har sålts till Verdane Capital för uppskattningsvis 200 miljoner kronor 

Nu har han hittat ett nytt jobb och blir vd för proptech-bolaget Datscha. Jacob Philipson, som har varit vd för företaget de senaste åtta åren, tar över styrelseordföranderollen från Urban Edenström.

”VD-jobbet på Datscha har varit det roligaste jobb jag har haft. Jag känner att det nu är en bra tid att lämna över det operativa ansvaret till Nils som nästa vd och jag ser mycket fram emot att få jobba aktivt från en styrelseordförandeposition”, säger Jacob Philipson i ett pressmeddelande. 

Datscha har haft en stark tillväxt de senaste åren och Nils Bergman kommer att fortsätta Datschas expansion både i Sverige och internationellt. 

”Jag har haft ögonen på Datscha och Proptech-branschen genom åren. Datscha har en otroligt stark position på sin hemmamarknad Sverige och fortsatt stort potential internationellt. Det ska bli mycket spännande att få vara med och ta nästa steg i bolagets utveckling”, säger Nils Bergman i ett pressmeddelande. 

2018 omsatte Datscha cirka 94 miljoner kronor och gjorde en vinst på 1,4 miljoner kronor. Datscha är ett så kallat Saas-bolag (software as a service) och analyserar data om fastigheter. Vill du veta mer om Saas. Kolla in Breakits populära event Saas-summit!

Transparens: Nils Bergman är gift med Breakits vd Camilla Björkman

Läs mer