Klart i natt – tungviktaren Tommy Jacobson lägger av för gott

Zound industries Truecaller Sport
Klart i natt – tungviktaren Tommy Jacobson lägger av för gott

Tommy Jacobson och "Slaktaren" gör upp på lördagskvällen.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Techprofilen bekräftar nyheten till Breakit.

För de flesta av Breakits läsare är Tommy Jacobson sannolikt mest känd som en flitig techinvesterare. Han har de senaste åren byggt upp en portfölj med stora innehav i bland annat Truecaller och Zound industries.

Men vid sidan av sina investeringar har Tommy Jacobson också en karriär som – thaiboxare.

På lördagskvällen avslutades dock den karriären. I en ring uppbyggd på anrika Maximteatern på Östermalm i Stockholm gick Tommy Jacobson sin sista fajt som thaiboxare. För motståndet stod Tomas Arenander med det skräckinjagande artistnamnet Slaktaren.

Matchen gick i fem ronder och den 61-årige techprofilen Tommy Jacobson visade upp en imponerande frenesi och fighting spirit. Gång på gång måttade han in välriktade slag och sparkar mot Slaktaren.

Och det var ingen tvekan om var publiken hade sina preferenser. Flera gånger skanderade de “Tommy, Tommy, Tommy!” – fast de tre domarna hade han svårare att charma. Eller rättare sagt två av de tre domarna.

Slaktaren vann nämligen till slut drabbningen med minsta möjliga marginal – 2-1 blev domarsiffrorna.

Det talades till och med om en “domarskandal” direkt efter matchen och även Tommy Jacobson hade svårt att hålla masken. “Han är otroligt besviken”, viskade källor med nära relationer till Tommy Jacobson innan han själv kom upp på läktaren för att ge sina egna kommentarer.

Tommy Jacobsson var samlad och relativt kortfattad när han mötte Breakits utsände reporter. Det gick dock inte att misstolka hans budskap:

“Domarna är clowner. Jag tycker jag vann min sista match, det räcker för mig att jag känner så i mitt huvud”.

Du ska inte utkräva revansch?

“Nej, det blir inga fler matcher för mig. Nu lägger jag av”, sade Tommy Jacobson innan Breakits reporter hastade iväg för att författa just denna text. Samme reporter är dessvärre inte någon vidare fotograf – ha därför överseende med den miserabla bildkvalitén.

Läs fler artiklar
LÄS MER