Bokjätten varslar anställda – efter jätteförlusten

Adlibris
Bokjätten varslar anställda – efter jätteförlusten

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

”Det är såklart väldigt tråkigt."

Artikeln har uppdaterats. Se rättelse i botten.

Adlibris har varslat 23 av bolagets 230 bolagets anställda tjänstemän. Det innebär att 4 procent av de totalt 600 omfattas av varslet, rapporterar Di Digital, som fått uppgifterna bekräftade av en talesperson på bolaget.

”Det stämmer. Vi har varslat om uppsägningar”, säger Adlibris talesperson Elias Vieglins till Di Digital.

Breakit kunde i mars avslöja att en rad höga chefer hade lämnat Adlibris på kort tid. Sedan tidigare hade även nätbokhadelns vd Johan Kleberg tvingats lämna efter att Adlibris gjort en förlust på 125 miljoner kronor 2018.

Idag är Niklas Hyden tillförordnad vd på Adlibris. Han skriver i ett mejl till Di Digital att de vill fokusera på att vara transparenta med medarbetarna.

”Det är såklart väldigt tråkigt när organisationsförändringar innebär reducering av personal. Vårt fokus just nu är att vara transparanta och ha en bra dialog med alla våra medarbetare”, skriver han.

Rättelse: En tidigare version av texten uttryckte felaktigt att en tiondel av de anställda på Adlibris varslades. Det korrekta är att fyra procent av det totala antalet anställda som har varslats på Adlibris och en tiondel av de anställda tjänstemännen inom bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER