Mindmore vill digitalisera hur utmattning utreds – tar in 7,5 miljoner

Mindmore Hälsa
Mindmore  vill digitalisera hur utmattning utreds – tar in 7,5 miljoner

Sara Wallén, vd på Mindmore. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Nu ska deras testplattform ta nästa steg.

Almi Invest investerar 1,5 miljoner kronor i startupen Mindmore och deras tjänst som mäter patienters kognitiva förmågor. Totalt tar bolaget in 7,5 miljoner kronor i kapitalrundan, där även Sting och ett antal privata investerare deltar.

Det skriver Almi Invest i ett pressmeddelande.

Bolaget har utvecklat en plattform som ska testa exempelvis minne, språk och reaktionssnabbhet. Något som sedan kan användas som underlag vid utredningar av demens, utmattningssyndrom och depression. 

Efter att ha tagit fram en testplattform ska bolaget använda det nya kapitalet för att vidareutveckla tjänsten.

“Vi har redan testat vår tjänst hos pilotkunder, med goda resultat. Med denna investering får vi möjlighet att ta nästa steg i vår utveckling och lansera tjänsten brett i hela Sverige”, säger Sara Wallén, grundare och vd Mindmore.

Testerna ska digitalisera mycket av det arbete som idag sker för hand med papper och penna. Något som bolaget menar ska leda till mindre tidskrävande administration, liksom enklare jämförelser över tid.

“Mindmores tester är baserade på klinisk praxis och vedertagen forskning. Tjänsten digitaliserar ett stort behov i vården och medför besparingar i både tid och pengar, samtidigt som kvaliteten ökar”,  säger Pär Nordström, Investment Manager på Almi Invest. 

Bolaget grundades 2017 och har ännu inte någon omsättning.

Läs fler artiklar
LÄS MER