Niklas Adalberth pumpar in 330 miljoner i Norrsken – vässar styrelsen

Norrsken Foundation
Niklas Adalberth pumpar in 330 miljoner i Norrsken – vässar styrelsen

Natalia Brzezinski. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Brilliant Minds-chefen Natalia Brzezinski kliver in i Norrskens styrelse. Samtidigt går Niklas Adalberth in med 330 nya miljoner i sin stiftelse.

Klarna-grundaren Niklas Adalberth pumpar in 330 nya miljoner i Norrsken, en stiftelse som han grundade för tre år sedan. Det skriver Di Digital. Något som innebär att Niklas Adalberth nu har investerat drygt 1 miljard kronor i Norrsken.

”Vi har sett tidiga indikationer på att Norrskens arbete ger resultat. Nästa steg är att expandera internationellt. Därför är jag bekväm med att öka mitt stöd”, säger Niklas Adalberth till sajten.

Målet med stiftelsen och dess investeringar är att hitta impact-bolag, alltså bolag som kan förbättra samhället på något sätt. Det uttalade målet är att hitta bolag som någon gång kan ha en positiv påverkan på 1 miljard människor. 

Stiftelsen har också startat upp inkubatorn Norrsken House i Stockholm. Snart ska ytterligare ett "hus" öppna i Kigali i Rwanda och dessutom finns planer på ett kontor i London. Den långsiktiga planen är att expandera verksamheten till 25 städer i världen.

I samband med investeringen meddelar Norrsken också att de välkomnar techprofilen Natalia Brzezinski och förre Kreab-chefen Mark Boutrous till styrelsen. Sedan tidigare sitter där bland annat Mojang-grundaren Carl Manneh och styrelseproffset Anna Ryott.  

Natalia Brzezinski är vd på Symposium, bolaget bakom den Stockholmsbaserade techkonferensen Brilliant Minds. 

”Jag har känt Niklas Adalberth länge och var faktiskt en av de första personer som besökte byggarbetsplatsen av Norrskens lokaler. Nu blir jag mer än en tyst supporter av Norrsken”, säger hon.

Niklas Adalberth har tidigare meddelat sin plan om han inte ska “dö med en massa pengar på fickan”. Planer som inte verkar ha förändrats.

“Det är fortfarande min avsikt, även om saker och ting så klart kan förändras i framtiden. Jag förstår mig inte riktigt på tävlingen som pågår mellan människor om att dö med så mycket pengar som möjligt på banken”, säger han till Di Digital.

Läs fler artiklar
LÄS MER