Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hannah Widell och Amanda Schulmans företag i konkurs

Hannah & Amanda
Amanda Schulman och Hannah Widell. Foto: Press

Hannah Widell: "Gjort mängder av misstag."

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Under 2016 och 2017 investerade poddprofilerna och entreprenörerna Hannah Widell och Amanda Schulman tungt i ett nytt affärsben. Planen var att bygga upp en kedja av skönhetssalonger och satsningen backade också upp av mediekoncernen Bonniers riskkapitalbolag.

Men satsning har kantats av motgångar och på tisdagsförmiddagen kom beskedet att man sätter verksamheten i konkurs. Totalt handlar det om tre bolag som nu går i graven – ASHW Concept Store Beauty & Fashion, ASHW Concept Store Beauty och ASHW Concept Store Fashion.

“Det har varit ett svårt beslut, men samtidigt nödvändigt. Det var dags att dra ur pluggen”, säger Karolina Roslund som är vd för Perfect Media-koncernen där verksamheten som nu sätts i konkurs har ingått.

Varför sätter ni bolaget i konkurs istället för att likvidera bolaget under ordnade former?
"Vi har verkligen försökt och stöttat dessa satsningar dedikerat under lång tid. Till slut blev det situationen ohållbar och vi blev tvungna att skydda de delar i vår koncern som inte går dåligt", säger Karolina Roslund till Breakit.

Hannah Widell säger i en kommentar:

“Som entreprenörer har vi gjort mängder av misstag genom åren, men det är bara att konstatera att dessa felsatsningar varit de som haft störst negativa konsekvenser. Vi hade gärna önskat att vi kunde backa bandet, men nu är det inte så — och då måste vi göra såhär för att kunna gå vidare i stället”.

Klädmärket Daisy Grace fortsätter i ett nytt renodlat bolag, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Framgångsrik podd

Hannah Widell och Amanda Schulmans gemensamma podd har varit fortsatt framgångsrik under fjolåret men för deras bolag Perfect Media har det varit betydligt tuffare. 

Omsättningen föll i fjol med nästan 40 procent till 41 miljoner kronor (64,6 miljoner kronor 2017) och på sista raden i bokslutet skriker det ilsket rött. 

Amanda Schulman och Hannah Widell har ända sedan starten för åtta år sedan gjort vinst i sitt gemensamma bolag men nu har det alltså vänt. I fjol slutade förlusten på minus 2,2 miljoner kronor. Året innan var vinsten nästan 700.000 kronor och 2016 blev vinsten hela 3,3 miljoner kronor.

Värt att notera är också att förlusterna från skönhetssalongerna inte ingår i detta bokslut. Dessa ägs till 39,5 procent via ett extern bolag som inte räknats in i Perfect Medias omsättning och resultat.

Det är oklart hur stora förlusterna och skulderna är i de tre bolagen som nu försätts i konkurs.

Läs mer