Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Han gjorde Angry Birds till en succé – nu kliver han in i Hiber World

Hibergrundarna Michael Yngfors och Mattias Johansson. Foto: Pressbild

Spelindustriveteranen Matthew Wilson som bland var med och gjorde Angry birds till en succé investerar i Göteborgsbolaget Hiber World, som har byggt en plattform för att skapa och dela spel.

Caroline Englund

Caroline Englund

caroline@breakit.se

Reporter

Breakit har tidigare berättat om Hiberworld som grundades 2017 av Michael Yngfors och Mattias Johansson. Affäridén är en spel- och underhållningsplattform där användare kan spela men också skapa sitt eget innehåll, tillsammans med vänner, utan några som helst programmeringskunskaper, direkt i en webbläsare.

Bolaget backas sedan tidigare av Luminar Ventures men får nu in en annan tung investerare i Matthew Wilson som investerar via sitt investmentbolag, Wild Sloths OY. Matthew Wilson jobbade under 9 år på den ledande finländska spelstudion Rovio och var bland annat marknadschef för lanseringen av Angry Birds. Han sålde sitt innehav strax efter Rovios börsintroduktion.

Hiber har tagit in 800.000 US dollar i den nya rundan, vilket motsvarar cirka 7,7 miljoner kronor. De tidigare investerarna Luminar Ventures går in med drygt hälften av pengarna och Matthew Wilson med resten.

Matthew Wilson tar även plats i Hibers styrelse.

“Hiber står redo för att på allvar bredda marknaden för skapande och spelande av spel till hundratals miljoner nya människor som idag är begränsade av barriärer som programmering, pengar och hårdvara,” säger Matthew Wilson i ett pressmeddelande.

”Tanken är att vi nu ska bygga vidare på vår vision att göra spelskapande tillgängligt för alla och inte bara de som kan programmering”, säger Hibers vd Michael Yngfors till Breakit och berättar att bolaget redan rekryterat ett antal duktiga programmerade sedan rundan blev klar. 

Hiber omsatte cirka 1 miljon kronor 2018 och gjorde en vinst på 18.000 kronor.

Läs mer