Bolån med 0,95 procents ränta – nu blir det verklighet hos Enkla

Enkla
Bolån med 0,95 procents ränta – nu blir det verklighet hos Enkla

Alexander Widegren, vd på Enkla. Bildmontage av Breakit.

Erik Wisterberg

Reporter

Enkla gör sig redo för att börja räntekriget.
"Vi kan börja låna ut pengar i höst", bekräftar vd:n Alexander Widegren.

Bolåneuppstickaren Enkla chockade marknaden när de gick ut med att bolaget skulle lansera bolån med ränta på 0,95 procent

Men sedan har det varit ganska tyst. Flera gånger har medier rapporterat att bolaget inte lyckats säkra den finansiering som krävs

Nu rapporterar dock Di Digital att Enkla är i slutskedet av att rulla ut låneerbjudandet. Nyheten bekräftas av bolagets grundare och vd Alexander Widegren. 

"Under hösten kommer vi kunna erbjuda bolån till 0,95 procents ränta", säger han till Breakit. 

Pengarna kommer från en Schweizisk storbank.

"Vi har fått finansiering via Credit Suisse som innebär att de går in med några miljarder. Det är jättekul även om vi egentligen tänkt vänta ytterligare ett tag med att gå ut med den här informationen", säger Alexander Widegren.

Enkla erbjuder inga nya bolån. Istället vänder man sig till bostadsägare som vill flytta existerande lån. Kort sagt vill de sno kunder från storbankerna, som dominerar marknaden.

Om Enkla ska lyckas göra ett rejält avtryck behövs sannolikt ytterligare kapital. I maj 2018 uppgav Enkla att över 10.000 personer har fått ett kreditbeslut hos bolaget. Deras samlade lån uppgick då till 22,5 miljarder kronor.

Som Breakit tidigare har rapporterat finns dock en potentiell baksida med att flytta sina bolån

Läs fler artiklar
LÄS MER