Svenska kryptobolaget Quickbit granskas – aktien rasar

Quickbit Kryptovaluta ehandel
Svenska kryptobolaget Quickbit granskas – aktien rasar

Foto: Istockphoto.com

Finwire / Breakit

Kryptobolaget Quickbit, som hjälper e-handlare ta betalt via kryptovalutor, rasar med över 30 procent på börsen efter Affärsvärldens granskning.

Nykomlingen Quickbit är en av sommarens hetaste aktier på den svenska marknaden. Bolaget köper och säljer kryptovaluta för miljarder och går med vinst. Men bakom den skinande fasaden döljer sig ett dolt personnätverk med kontroversiella inslag, skriver Affärsvärlden i en granskning av bolaget som publiceras på onsdagen.

Enligt Affärsvärlden drivs företaget av personer som har kopplingar till två män som tidigare varit föremål för Ekobrottsmyndigheten. Männen var involverade i betaltjänstföretaget Netlog, där åtal väcktes 2008.

Dessa två män har i sin tur kopplingar till tre bolag som bedöms vara "helt avgörande" för Quickbits verksamhet. Det handlar om svenska Intergiro, tidigare FTCS Sweden, Northern Voucher Systems, NVS i Montenegro och Eurofed i Frankrike.

Intergiro levererar ett system för bedrägeriprevention. NVS och Eurofed hjälper Quickbit med inlösen av korttransaktioner och vouchers. 

"För den som betraktar Quickbit-sfären utifrån väcks därmed en hel del frågetecken då så många nyckelfunktioner hanteras av externa bolag som Quickbit formellt inte har kontroll över", skriver Affärsvärlden i den långa granskningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER