Efter börsfloppen – nu tar Fundedbyme in nya miljoner

FundedByMe Crowdfunding
Efter börsfloppen – nu tar Fundedbyme in nya miljoner

Daniel Daboczy är en av grundarna till Fundedbyme. Foto: Jonas De Lange.

Finwire / Breakit

Crowdfundingbolaget Fundedbyme genomför två nyemissioner som väntas tillföra bolaget 4,58 miljoner kronor.
"Bolaget är i betydligt bättre skick idag", säger vd:n Daniel Daboczy i en kommentar.

Bolaget – som sedan noteringen på NGM Nordic MTF rasat med över 90 procent – uppger att man hittat strategiska partners i Sverige och Danmark för fortsatt utveckling och expansion av affärerna. Nya produkter ska presenteras inom kort och man ser även över möjligheten att öppna kontor i Köpenhamn tillsammans med lokala partners.

Den första nyemissionen gäller maximalt 2,04 miljoner A-aktier till en teckningskurs om 2 kronor per aktie vilket tillför bolaget 4,08 miljoner kronor före kostnader. Tecknare i nyemissionen beskrivs vara ett konsortium av kvalificerade investerare med stark anknytning till Danmark samt två strategiska investerare.

Den andra nyemissionen riktar sig till styrelseordförande Johan Jörgensen som får teckna maximalt 198 412 A-aktier till teckningskursen 2,52 kronor per aktie. Det motsvarar dagens kurs på marknaden. Nyemissionen innebär att bolaget tillförs cirka 0,5 miljoner kronor före kostnader.

"Vi är mycket glada att dessa investerare valt att teckna A-aktier i denna riktade emission och tillsammans med oss avser arbeta framåt för att stärka Fundedbybe:s position inom crowdfunding men även för att utveckla Investor Relations-segmentet både tekniskt och geografiskt. Bolaget är i betydligt bättre skick idag än under första halvåret efter det genomförda förändringsarbetet och vi ser fram emot att fler kunder ska få chansen att se potentialen i crowdfunding och i Laika Consultings och Feminvests produkter och vi ser fram emot att fortsatt arbeta mot en förbättring av finansbranschen" säger bolagets vd Daniel Daboczy i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER