Bastard Burgers jagar ny storägare – succébolaget vill gasa med mer cash

Bastard Burgers mat
Bastard Burgers jagar ny storägare – succébolaget vill gasa med mer cash

Bastard Burgers vd och medgrundare Simon Wanler i mitten. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Luleå-bolaget värt en kvarts miljard – minst.

Det började med en liten hamburgerrestaurang i Luleå för tre år sedan. Idag har gänget bakom Bastard Burgers erövrat stora delar av landet med sitt koncept som bygger på ingredienserna streetfood, burgare och hiphop. 

Nu är siktet inställt på Europa och USA – men för det behövs mer kapital. 

Det är orsaken till att Bastard Burgers anlitat rådgivningsfirman Valentum för att få in en ny storägare. 

“Vår resa med Bastard Burgers har bara börjat och vi har inga planer på att casha in. Istället vill vi ha in kapital och kompetens för att kunna rulla ut vårt koncept snabbare och på fler marknader”, säger Bastard Burgers vd och medgrundare Simon Wanler.

Bastard Burgers har växt så det knakar sedan starten och kommer i år, enligt Simon Wanler, omsätta över 200 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 30 miljoner kronor. Kraftig tillväxt och samtidigt god lönsamhet gör Bastard Burgers till ett attraktivt investeringsobjekt och värderingen av hela bolaget bör ligga på minst en kvarts miljard, kanske till och med uppemot en halv miljard med tanke på den goda lönsamheten.

Simon Wanler vill inte kommentera värderingen och är tydlig med att någon affär inte är klar i dagsläget. Men han säger samtidigt att man för samtal med flera potentiella investerare.

“Första steget är att hitta rätt partner som kan bidra med både kunskap och kapital. Vi kan rulla ut restauranger på egen hand i Finland och Norge men ska vi in i Tyskland, Frankrike och England behöver vi hjälp”, säger Simon Wanler som dessutom avslöjar att Bastard Burgers överväger en inbrytning på USA-marknaden:

“Det är så klart en dröm för oss att öppna i USA. Vi diskuterar just nu en etablering i New York tillsammans med en partner. Går allt som vi hoppas öppnar vi där nästa år”.

När kan ni ha en ny storägare?

“Allt beror på om vi hittar rätt investerare, gör vi det kan det gå fort och vi kan ha en affär klar innan årets slut”, säger Simon Wanler.

Innan året är slut ska han också hinna med att avslöja allt om sin framgångsrika entreprenörsresa för deltagarna på Breakits event Scaleup day i Stockholm den 17 oktober. Simon Wanler är nämligen en av talarna där – läs mer här!

Vi gissar att du är intresserad av varför riskkapitalister vill satsa på restaurangbranschen – lyssna på vad Stefan Lundell säger om det i senaste avsnittet av Breakits podcast – klicka här för att lyssna.

Glöm inte att prenumerera också – vi lovar att du kommer bli både smartare och gladare av det.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER