Kompisappen Gofrendly växlar upp – backas av Tommy Jacobson

Gofrendly
Kompisappen Gofrendly växlar upp – backas av Tommy Jacobson

Ulrika Lilja, medgrundare Gofrendly, Claudia Gård, medgrundare GoFrendly, Caroline Nylund Investment Manager, Zenith, Julia Sporre medgrundare GoFrendly. Foto: Christian Gård

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Vi är mycket imponerade."

Gofrendly är appen som ska göra det lättare för kvinnor att hitta nya vänner och bredda sina nätverk.

Nu får satsningen in nya tunga investerare när Tommy Jacobson och hans Zenith Group, väljer att investera i Gofrendly. 

"Vi är mycket imponerade av den kvinnliga grundarduon som på kort tid byggt en imponerande användarbas av aktiva medlemmar", säger Tommy Jacobson, ordförande i Zenith Group.

Hur mycket pengar det rör sig om vill Gofrendly inte avslöja utan säger att det är en "medelstor såddrunda".

“GoFrendly är ett spännande tillskott i vår portfölj med ett tydligt erbjudande som ligger helt rätt i tiden", säger Caroline Nylund Investment manager på Zenith Group och fortsätter:

"Med hjälp av sin digitala plattform angriper de en globalt växande fråga som länge varit i skymundan”.

I dagsläget använder ungefär 100.000 appen i fyra länder. Idéen är att vara en social plattform där kvinnor kan träffa vänner.

"Det nya kapitalet ska användas till att vidareutveckla produkten, stärka teamet och fortsätta expansionen på hemmamarknaden", säger Claudia Gård, grundare och vd i bolaget.

Tidigare i år lanserades Gofrendly Club, där medlemmarna betalar 199 kronor i månaden för att ta del av ett utbud av olika aktiviteter. Här hittar vi samarbeten med aktörer som grundarna anser matchar användarnas intressen, som Phils Burger och Klättercentret.

Claudia Gård berättar att de håller på att skruva på affärsmodellen för att se hur de också ska kunna tjäna pengar på produkten.

"Vi är lite av pionjärer eftersom det här är som en kombination av en dejtingapp och Facebook eller Instagram, men hittills har fokus legat på att sprida vårt namn och på tillväxt", säger hon.

Under 2017 omsatte bolaget 700.000 och gjorde en liten vinst på 72.000 kronor. Under fjolåret ska tillväxten ha fortsatt som planerat men Claudia Gård vill inte avslöja de exakta siffrorna.

Sedan tidigare har bland annat Apotea-grundaren Pär Svärdson och JNE Invest satsat i Gofrendly.

Läs fler artiklar
LÄS MER