Lämnar toppjobbet efter Breakit Impact Challenge – vill göra företagen mer hållbara

LegalWorks Hållbarhet Impact
Lämnar toppjobbet efter Breakit Impact Challenge – vill göra företagen mer hållbara

Anna Lensmar-Friedman. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Breakits satsning fick henne att ta beslutet.

Få av våra läsare kan ha missat Breakit Impact Challenge där vi under våren utmanade det nya näringslivet för att få det att bli mer hållbart och klimatsmart.

Satsningen blev en succé. Hundratals bolag antog utmaningen som bestod av en bootcamp i 30 dagar. För mer om hur det gick – läs denna fina artikel.

Nu ger det ytterligare ringar på vattnet. Efter att ha lett impact-arbetet på sin arbetsplats lämnar Anna Lensmar-Friedman jobbet som koncernchef för Legal Works och drar istället igång Fairplace – som ska föra samman experter och talanger med etiska bolag.

“Breakit Impact Challenge, där jag också vann pris som Årets eldsjäl, var en ögonöppnare för mig att vi alla kan bidra inom vårt eget område,” säger hon.

Fairplace ska jobba med bland annat rådgivning och rekrytering, men bara med bolag som uppfyller vissa etiska kriterier. Bolagen som de jobbar med måste ha ett aktivt hållbarhetsarbete för klimat, mänskliga rättigheter, rättvisa arbetsvillkor, jämställdhet och anti-korruption.

“Det är hög tid för corporate action i att lösa de globala utmaningarna”, säger Anna Lensmar-Friedman.

“Utmaningarna är fler än klimatet, men löser vi den frågan tillsammans med frågan om grundläggande mänskliga rättigheter och jämlikhet, så är vi på väldigt god väg.”

Snart är det dags för en ny omgång av Breakit Impact Challenge – missa inte att göra en intresseanmälan om du och ditt bolag vill anta vår klimatutmaning.

Läs fler artiklar
LÄS MER