Voi, Tier och Lime får tuff konkurrens – Bird lanserar i Sverige

BirdTransportElscooter

Foto: Press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Amerikanska elscooter-tjänsten Bird finns nu i Stockholm.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget som finns i 120 städer världen över lanserade idag sin tjänst i Stockholm. Det beskrivs av bolaget själva som startskottet för en stor expansion i resten av Sverige och i Norden.

“Vi är glada över att lansera i den första av många nordiska städer idag. Vi har sett hur tusentals människor har laddat ned appen och bett oss komma till Sverige”, skriver Patrick Studener, Birds chef för EMEA-området i ett pressmeddelande.

Redan under natten ska bolaget ha placerat ut sina elsparkcyklar i staden, vilket Di Digital var första att rapportera om.

För ungefär ett år sedan tog Bird sina elsparkcyklar över Atlanten, där Paris var första anhalten för det amerikanska bolaget. Nu är det alltså dags för Stockholmarna att få stifta bekantskap med Bird, bolaget som satte igång hajpen kring delningstjänster för elsparkcyklar.

Birds intåg på marknaden innebär att det idag finns åtta bolag som erbjuder elsparkcyklar i Stockholm, där aktörer som exempelvis Lime, Tier, Voi och Circ redan har lanserat. Tidigare i år kunde vi också avslöja att den lokala utmanaren Glyde verkade ha gett upp kampen om Stockholms gator, då deras elscootrar plötsligt försvann spårlöst.

Läs mer