Allt fler matleveranser för Östberg – Delivery Hero går som tåget

Kinnevik Delivery Hero
Allt fler matleveranser för Östberg – Delivery Hero går som tåget

SLUSH 2015 NOVEMBER 11-12TH HELSINKI, FINLAND FOTO: JUSSI RATILAINEN WWW.JUSSIRATILAINEN.COM

Sara Lindmark

Reporter

Svenskgrundade Delivery Hero ångar på. Under årets nio första månader omsatte matleveranstjänten 1,3 miljarder svenska kronor.

Det är den svenske entreprenören Niklas Östberg som står bakom Delivery Hero som ägs till knappt 40 procent av Kinneviks-backade Rocket Internet.

2015 ser hittills ut att bli ett bra år för matleveranstjänsten. Under perioden januari-september omsatte bolaget 136 miljoner euro motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det är en ökning på 135 procent jämfört med samma period 2014.

Antalet matleveranser har ökat från 25 miljoner till 74 miljoner under den här perioden, vilket motsvarar en orderökning på 196 procent.

I somras tog Delivery Hero in en miljard svenska kronor i riskkapital. Bolaget äger Onlinepizza som det har stormat kring den senaste veckan. 44 pizzerior i Göteborg har gemensamt gått ut i media och beskrivit pizzabeställningstjänsten som en slavdrivare.

Precis som Hellofresh valde Delivery Hero att skjuta sin börsnotering på framtiden. Enligt Niklas Östberg kan det bli aktuellt först i slutet av 2016.

Läs fler artiklar
LÄS MER