Sök

Kry laddar för expansion – stärker marknadsteamet

KryHälsa

Foto:Jessica Gow /TT/Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Vässar ledningen.

Nätläkaren Kry växer i raketfart och brände en kvarts miljard förra året. Det tungt backade bolaget har storslagna expansionsplaner – och då gäller det såklart att kommunicera rätt.

Nu har Kry stärkt upp marknadsstrategin genom nya rekryteringar, rapporterar Resumé som uppger att det är ett steg i en omorganisation för att ställa om och stärka Krys globala expansion.

Det handlar bland annat om Janna Winroth som klivit in som marknadsdirektör. Hon har en bakgrund som försäljnings- och marknadschef på Viaplay i Norden.

Janna Winroth säger till Breakit att det är spännande att få vara med och driva den nödvändiga utvecklingen av framtidens vård. Hon beskriver Kry som ett bolag som är i den perfekta fasen av start-up till scale-up.

"Där jag har mycket att bidra med från mina erfarenheter från Viaplay där jag var med från ett tidigt skede. Jag föredrar bolag som lever i förändring och där jag får jobba både strategiskt och operativt, men otroligt duktiga medarbetare omkring mig", säger Janna Winroth. 

Hennes plan är bland annat att stärka det svenska marknadsteamet organisatoriskt. 

"Och se över hur vi smartare kan samarbeta mer med de andra funktioner inom KRY. I en scale-up fas blir det viktigt att hitta tydliga strukturer och utmana oss själva med mer mer långsiktiga mål", säger hon. 

Chef för den svenska marknaden blir Kristoffer Stenqvist som närmast kommer från rollen som svensk marknadschef på pizzajätten Domino's.

I dagsläget satsar Kry i Storbritannien och Frankrike samt förbereder en lansering i Tyskland. Kry, som heter Livi internationellt, har bland annat inlett ett samarbete med NHS som hanterar den offentliga sjukvården i Storbritannien.

”Vi har tydliga och aggressiva mål i Storbritannien, det är definitivt en stor och viktig marknad för oss, men alla marknader är viktiga för oss. Vi har ett stort europeiskt fokus”, sa Krys vd Johannes Schildt nyligen till Breakit. 

Kry har tidigare sprungit på en del minor sett till kommunikationen. Det handlar bland annat om hård kritik rörande annonser i kollektivtrafiken och en redaktionell text som förvandlades till en okritisk annons.

 

Läs mer