Beleco vill få dig att hyra möbler – får in 18 miljoner kronor

Almi Invest Beleco SaaS
Beleco vill få dig att hyra möbler – får in 18 miljoner kronor

Foto: Press / Istockphoto

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

De vill få dig att sluta köpa möbler.

Beleco vill ändra vårt sätt att se på möbler – istället för att äga ska vi hyra in våra stolar, bord och fåtöljer. Framförallt har man riktat in sig på företag men även privatpersoner kan hyra möbler via företaget. Beleco äger inga möbler utan fungerar som en mellanhand mellan ett möbelföretag och den som vill hyra.

Förutom att det ger användaren en stor flexibilitet så ska möblernas livstid förlängas – och därmed spara på miljön.

Nu får bolaget in 18 miljoner i en nyemission där bland andra Almi Invests Greentech-fond och NHD Invest går in med pengar.

"Jag är väldigt nöjd över att vi nu säkrat kapital för en betydligt snabbare expansion", säger Marie Rudenstam, medgrundare och vd på Beleco.

Pengarna som nu kommer in ska användas till att öka takten ytterligare inom teknikutveckling, marknadsföring och affärsutveckling.

"Beleco löser utmaningar i möbelindustrin gällande såväl återbruk som digitalisering", säger Karin Ebbinghaus, investment manager på Almi Invests Greentech-fond.

"Bolaget har ett starkt team och spinner vidare på den stora trenden inom delningsekonomi - samtidigt som de bidrar till att minska branschens totala CO2-utsläpp vilket gör att vi ser stor potential för framgång."

Förra året ökade Beleco omsättningen till strax över 1,5 miljoner – och gjorde en förlust på 4,3 miljoner. 

Läs fler artiklar
LÄS MER