Easyparks vd bekräftar affären: "Glada för att det äntligen gått i lås"

SMS Park Easypark
Easyparks vd bekräftar affären: "Glada för att det äntligen gått i lås"

Johan Birgersson. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Två stora techbolag inom parkeringssektorn blir ett när Easypark köper upp konkurrenten Inteleon, mer kända under varumärket SMS Park.

Breakit kunde under gårdagen avslöja en storaffär mellan två av Sveriges största parkeringsappar.

Nu under onsdagsmorgonen bekräftar Johan Birgersson, vd för Easypark-gruppen, uppköpet av konkurrenten SMS Park för Breakit.

"Det här betyder att vi får in ett nytt team med djup kompetens inom digitala parkeringslösningar. Den kompetensen ska vi utnyttja för öka innovationstakten och skapa ännu mer nytta för våra olika kundgrupper; Städer, Parkerings operatörer samt bilister”, säger han i en kommentar.

Några ytterligare detaljer kring köpet kan han däremot inte avslöja. 

Framöver ser Johan Birgersson stora fördelar med sammanslagningen av de båda bolagen.

"Om vi ska utmana på ett globalt plan i en bransch så präglad av teknik, och dessutom leda utvecklingen i den, så måste vi slå ihop våra förmågor och samarbeta. Istället för att dubbelutveckla på var sitt håll som vi gjort tidigare, kan vi nu arbeta tillsammans och dubbla utvecklingshastigheten inom parkeringssektorn.”

Samtidigt har företaget fått kritik för hur de informerade de anställda på Inteleon om uppköpet. Anställda som informerats om att de kommer att behöva lämna bolaget har varit upprörda över hur det hela sköttes

Omsätter nästan 1 miljard tillsammans

Under 2018 hade Easypark AB en omsättning på 404 miljoner kronor, med ett resultat på 68,8 miljoner. Koncernen har sitt moderbolag i Norge. Inteleon, bolaget bakom SMS Park, har tagit fram en app och en sms-tjänst där bilförare kan betala för sin parkering och omsatte cirka 443 miljoner kronor under 2018. Resultatet landade samtidigt på cirka 10 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER