Jonas Karlén blir ny vd på Adlibris

Adlibris e-handel
Jonas Karlén blir ny vd på Adlibris

Towe Boström

Reporter

Han ska ratta e-handlaren.

Det har stormat ordentligt hos e-handlaren Adlibris. 2018 slutade mer eller mindre i katastrof då förkrossade, för att inte tala om arga, kunder inte fick sina beställningar i tid för julen.

Det blev knappast bättre när det kort därefter visade sig att resultatet vänt från en vinst på 31 miljoner kronor 2017 till en förlust på 125 miljoner under 2018.

Domen mot dåvarande vd:n Johan Kleberg lät inte vänta på sig – han fick lämna bolaget medan styrelsordförande Tomas Franzén gick in som tillförordnad vd.

Det slutade dock inte där. Kort därefter kunde vi avslöja att flera av Adlibrisgruppens toppchefer lämnat bolaget på kort tid. 

Nu kommer nya bud från Adlibrisgruppen som meddelar att de hittat en ersättare och ny vd i Jonas Karlén.

Han kommer närmast från rollen som vd för Linas Matkasse och har även en bakgrund inom MTG. Jonas Karlén säger att han ser fram emot att förverkliga Adlibris möjligheter tillsammans med teamet.

”Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från konsumentprodukter, digitala tjänster och supply chain kommer att vara till stor nytta för Adlibrisgruppen", säger Jonas Karlén.

Han tillträder den nya rollen i november.

Adlibrisgruppen utgörs bland annat av Adlibris, Adlibris Go, Kökets favoriter och Odla.nu.

Läs fler artiklar
LÄS MER