Easypark köper upp SMS Park

InteleonEasyparkParkering

Johan Birgersson. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Storföretaget inom parkeringssektorn förvärvar konkurrenten Inteleon, enligt uppgifter till Breakit.

Easypark har tagit fram en app som ska göra det enklare för trafikanter att hitta lediga parkeringsplatser och betala för dem direkt i mobilen. Nu köper de alltså upp en av sina stora konkurrenter i Sverige, enligt uppgift till Breakit. 

Anställda ska ha fått information om köpet under gårdagen innan de kallades till ett möte under morgonen idag. Flera personer ska också ha varslats i samband med affären enligt Breakits uppgifter.

Inteleon ligger bakom tjänsten SMS Park. När Breakit når Inteleons vd  Johan Kittelvill vill han inte kommentera uppgifterna. 

Under 2018 hade Easypark AB en omsättning på 404 miljoner kronor, med ett resultat på 68,8 miljoner. Koncernen har sitt moderbolag i Norge, de hade en total omsättning på 407 miljoner norska kronor under 2017.

Inteleon har tagit fram en app och en sms-tjänst där bilförare kan betala för sin parkering och omsatte cirka 443 miljoner kronor under 2018. Resultatet landade samtidigt på cirka 10 miljoner kronor.

I början av året stärkte Easypark upp styrelsen med Tuva Palm, tidigare teknisk chef på Nordnet. Då var budskapet att bolaget rustade sig med erfarenhet för att skala upp sin verksamhet. 

“Tuva och Nils kommer båda att tillföra värdefull kompetens till bolaget genom erfarenheter av att utveckla och skala framgångsrika techbolag på internationell nivå. Det gör vårt team mycket starkt inför 2019”, sade Johan Birgersson, vd för Easypark group, då.

Breakit söker representanter för Easypark.

Läs mer