World of Warcraft Classic släpps inatt

Activision Blizzard spel World of Warcraft
World of Warcraft Classic släpps inatt

Tidig version av World of Warcraft. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Tobias Blixt

Reporter

Uppdateringen som låter spelarna återvända till den första versionen av World of Warcraft lanseras i Sverige vid midnatt.

Det populära onlinespelet World of Warcraft ( WoW) har fängslat miljoner spelare sedan det lanserades för första gången sent 2004. Samtidigt har mycket hänt under de totalt 15 år som spelet har funnits tillgängligt. Uppdateringar och expansioner har gett spelet ett helt annat utseende än vad som en gång i tiden mötte de första spelarna. 

För att fira 15-årsjubileumet meddelade speljätten Activision Blizzard att de skulle lansera World of Warcraft Classic. En ny version av WoW som låter spelarna återuppleva spelet som det såg ut i augusti 2006, något som säkert kommer att massera nostalgiknölarna på många spelare världen över.

Den nygamla uppdateringen kommer att lansera vid olika tidpunkter världen över för att minska påfrestningen på spelets servrar. Här i Sverige kommer spelarna att kunna logga in från och med midnatt mellan 26 och 27 augusti. 

WoW Classic är en gratis uppdatering till spelet. Den som vill spela kommer däremot att behöva en aktiv prenumeration på World of Warcraft.

Intresset för uppdateringen verkar stort och utvecklarna bakom spelet har varnat för långa köer till spelets olika servrar i samband med lanseringen. 
 

Läs fler artiklar
LÄS MER