Svenska inkubatorn H2 Health Hub expanderar till Kina

H2 Health Hub Hälsa
Svenska inkubatorn H2 Health Hub expanderar till Kina

Foto: Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

Satsar på nya marknader.

Stockholmsbaserade H2 Health Hub är en innovationshub för hälsostartups. Satsningen grundades för tre år sedan och samlar idag runt 40 bolag. Bland de bolag som varit en del av H2 Health Hub hittar vi exempelvis nätläkaren Doktor24 och blodanalysföretaget Werlabs.

Nu satsar hubben på den kinesiska marknaden genom att starta upp H2 Health Hub i Hangzhou. Hangzhou är huvudstaden i Zhejiang-regionen. 

Satsningen sker genom ett samarbete med den kinesiska organisationen Gaze Health, som representerar 15 kinesiska bolag inom life science och vård. Med ingen mindre än Jack Ma, vd för e-handelsjätten Alibaba, som ordförande.

Organisationens målsättning uppges bland annat vara att knyta samman entreprenörer, bidra till internationella samarbeten och skapa forum som driver affärsutveckling och ekonomisk tillväxt.

”Det är helt avgörande att ha rätt partner för att ha en chans i Kina och det är inte alltid lätt att göra detta på egen hand”, säger Paul Beatus, vd på H2 Health Hub.

Ola Cornelius, medgrundare till H2 Health Hub, pekar på att det finns ett stort behov av innovationer och nya lösningar på den kinesiska marknaden. Drivet av en uppkopplad befolkning digitaliseras nu hälsosektorn. 

”I det skiftet finns en mycket intressant affärspotential för digitala hälsobolag”, säger Ola Cornelius,

Målsättningen är nu att skapa möjligheter för svenska hälsobolag i Kina och ett lokalt team kommer att finnas på plats i Hangzhou för att hjälpa bolagen.

”Vi vänder oss till alla nordiska life science bolag som vill utvärdera sina möjligheter på kinesiska marknaden”, säger Paul Beatus.

Läs fler artiklar
LÄS MER