Hon lämnar SVT – kliver nu in som teknikchef på Lifesum

Lifesum Hälsa
Hon lämnar SVT – kliver nu in som teknikchef på Lifesum

Victoria Bastide. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Victoria Bastide har en lång bakgrund på den amerikanska molnjätten VM Ware bakom sig. Nu rekryteras hon till Lifesum från sin post som utvecklingschef på SVT.

På tisdagen rapporterade vi om att Lifesum förra året ökade omsättningen med 50 procent under det senaste räkenskapsåret. Efter en del mejlväxling med bolaget fick vi också reda på följande:

Lifesum, vars app låter användaren mäta sin egen kost och träning, har anställt Victoria Bastide som ny teknikchef.

“Det var ett ganska enkelt val att börja här. Jag har alltid varit väldigt intresserad av hälsa och fitness. Nu ser jag en möjlighet att göra skillnad för världen, genom att hjälpa folk att leva mer hälsosamt. Jag ser vår livvstil, där vi äter för dåligt och rör på oss för lite, som den nya pesten”, säger Victoria Bastide, som utöver sin karriär i techindustrin har en bakgrund som tävlingscyklist.

Hon arbetade mellan 2001 och 2011 på en rad olika chefsbefattningar på molnbolaget VM Ware, som ägs av it-koncernen EMC - som i sin tur är på väg att köpas upp av Dell. Senast kommer hon från en roll som utvecklingschef på det statliga tv-bolaget SVT.

“När jag började på VM Ware var vi 70 personer. När jag slutade var vi över 10.000 anställda. Jag har mycket erfarenhet av hur man får ett företag att växa på ett bra sätt både tekniskt, organisatoriskt och affärsmässigt. Jag är starkt färgad av mina år i Silicon Valley och tror att jag kommer att kunna ta med mig mycket av det och göra nytta på Lifesum”, säger Victoria Bastide.

Hon säger att människorna som jobbar på hälsoappbolaget var den viktigaste orsaken till att hon vill börja på Lifesum.

“Att vara ett bra team är grunden till att kunna göra storslagna saker. Det finns en kombination av snällhet och samtidigt ett väldigt driv i bolaget. Det kombon är inte så vanlig. Det var något som verkligen slog mig”, säger teknikchefen.

Lifesums vd Henrik Torstensson och bolagets operative chef Marcus Gners skriver följande i ett gemensamt mejl till Breakit.

“Vi är så sjukt smickrade över att Victoria ville börja hos oss. Hon kommer tillföra hur mycket som helst. Hon har passion för hälsa, perspektiv från Silicon Valley. kunskap att arbeta med stora datamängder, kan cykla jättesnabbt och är dessutom en skön människa”, skriver de.

Läs fler artiklar
LÄS MER