Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hans Urbit-utmanare ska hjälpa Ica komma i gång med e-handel

Artikel bild
Ahmad levererar en julgran till kund i Stockholm. Till höger Ali Ghoce, medgrundare och vd för Gordon delivery. PRESSBILDER.

Entreprenören Ali Ghoces logistikföretag Gordon Delivery ska knyta ihop detaljhandeln med näthandel.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

sara@breakit.se

Reporter

Affärsidén bakom Gordon delivery går ut på att etablera lokala förare, så kallade “gordoneerer” i olika områden. Dessa personer kör sedan de beställda varorna direkt hem till kunden.

“Vi sänker tröskeln för detaljhandlare som vill börja med e-handel. De behöver inte alls vara inblandade i e-handelsflödet utan vi tar hand om både plock från butik och hemleveranser,” säger Ali Ghoce, medgrundare och vd för Gordon delivery.

Han har själv arbetat på IT-företaget Visma i flera år och bland annat skapat e-handelslösningen för Apotek Hjärtat. För ungefär ett år sedan bestämde han sig dock för att satsa fullt ut på sin budtjänst.

“En undersökning som HUI gjorde för Visma visar att kunderna vill få sina varor hemkörda, men det är bara 25 procent av de svarande som prövat, eftersom tjänsten inte erbjuds där de bor,” säger Ali Ghoce.

I september lanserades Gordon delivery och hittills har bolaget knutit avtal med Ica Supermarket i Hammarby sjöstad samt trädgårdskedjan Blomsterlandet med start av en butik Täby. Enligt Ali Ghoce väntar ytterligare tio Ica-butiker på att ansluta sig under nästa år.

Det mest anmärkningsvärda som budtjänsten hittills har levererat är julgranar.

“I samband med det kom jag på idén att involvera våra asylsökande. En kille som heter Ahmad har åkt runt vår gordoneer Linda och levererat julgranar till olika ställen i hela Stockholm. Just nu handlar det om praktik för enligt Migrationsverkets regler får vi inte betala någon innan de har uppehållstillstånd,” säger Ali Ghoce.

Under nästa år planerar Gordon delivery att lansera två appar, en för konsumenten och en för förarna.

“Kunden ska få upp en bild på gordoneeren så när någon plingar på dörren ska man veta hur personen ser ut. Man kan också se när ordern är plockad och vilken tid den kommer att levereras. Vi vill göra överlämningen av online-ordrar till en personlig och positiv upplevelse,” säger Ali Ghoce.

Gordon delivery tjänar pengar på att ta ut en avgift från handlaren som varierar beroende på produktens ordervärde.

Vad är skillnaden mellan er och andra budtjänster som Urb-it?

“Vår ambition är bredare geografiskt, medan Urb-it är en citytjänst. Vi stödjer handlaren genom hela e-handelsflödet för så väl kylvaror som skrymmande varor.”

Läs mer