Breakit-ägare tar över Affärsvärlden

Media
Breakit-ägare tar över Affärsvärlden

Peter Benson.

Breakit

"Sveriges klart bästa ekonomimagasin”.

I början av sommaren beklagade sig Breakits medgrundare Stefan Lundell över att han inte blivit tillfrågad om att köpa det anrika affärsmagasinet Affärsvärlden. 

“Besvikelsen var verkligen monumental när jag för någon dag sedan ramlade över nyheten att stiftelsen bakom Affärsvärlden precis sagt upp kontraktet med finska mediebolaget Alma Media och nu var på jakt efter en annan aktör att driva tidningen vidare”, skrev Stefan Lundell en smula skämtsamt strax före midsommar.

Och inte heller efter det har någon från Affärsvärldens ägare hört av sig. Lite plåster på såren blir det kanske nu när det visar sig att en av Breakits mindre aktieägare, Peter Benson, blir den som tar över Affärsvärlden.

Peter Benson driver sedan 2015 analystjänsten Börsplus och det är via Börsplus som han nu övertar driften av Affärsvärlden.

Uppgörelsen blir verklighet genom att Börsplus tecknar ett avtal med Stiftelsen Affärsvärlden som äger utgivingsbeviset för Affärsvärlden.

I en kommentar på Börsplus sajt säger Peter Benson:

”Vi är oerhört hedrade över det stora förtroende det innebär att få ansvaret att driva Affärsvärlden, som ju är Sveriges klart bästa ekonomimagasin”.

Mediehuset Alma Talents avtal att driva Affärsvärlden löper ut i slutet av 2020 men Börsplus AB försöker få till stånd ett avtal med Alma Talent som möjliggör en tidigare övergång.

Peter Benson drog igång Börsplus tillsammans med Svenska Dagbladet men i somras köpte Peter Benson tillsammans med några av sina medarbetare ut mediebolaget. 

På Börsplus skriver redaktionen i en text att “Bolaget kommer vara finansiellt välrustat att driva Affärsvärlden på långsiktigt bästa sätt”.

Enligt Dagens Media så redovisade Alma Talent Ekonomi, där Affärsvärlden ingår, en omsättning på runt 33,6 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 1,5 miljoner för 2018. Föregående år låg omsättningen på 35,1 miljoner och resultatet på minus 1,7 miljoner. 

Läs fler artiklar
LÄS MER