Från bonde i Värmland till toppchef på Izettle

Izettle Rekrytering fintech
Från bonde i Värmland till toppchef på Izettle

Hanna Lindqvist, Fatima Antonsson, Victoria Appelqvist är nya toppchefer på Izettle. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Betalningsbolaget Izettle som i maj förra årets köptes upp av den amerikanska jätten PayPal rekryterar tre nya chefer.

Bolagets ledning förstärks nu av Victoria Appelqvist, ny marknadschef, Hanna Lindqvist, ny utvecklingschef, och Fatima Antonsson, ny HR-chef. 

Victoria Appelqvist tillträder kommer senast från en liknande roll på Tre men har också gjort en avstickare som bonde på sin gård i Värmland däremellan. Tidigare har hon också varit marknadschef på Stadium och Samsung. 

”Finansbranschen genomgår just nu en fundamental demokratiseringsprocess där nya krav ställs på transparens och tillgänglighet. Jag ser fram emot att vara med och driva den utvecklingen och jämna ut spelplanen för småföretag världen över”, säger Victoria Appelqvist i ett pressmeddelande. 

I somras tillträdde också Fatima Antonsson som ny HR-chef på Izettle. Hon kommer från liknande roller på Trygg-Hansa, EVRY och Cygate. Dessutom har Hanna Lindqvist rekryterats som utvecklingschef från Svenska Spel och börjar på iZettle i oktober. Hon har tidigare också lett techavdelningar på Teracom och Teliasonera. 

Under fjolåret ökade Izettles omsättning med över 50 procent till 881 miljoner kronor men samtidigt skenade förlusterna.

Av årsredovisningen framgår att rörelseresultatet slutade på minus 432 miljoner kronor vilket kan jämföras med 2017-års rörelseförlust på 179 miljoner kronor.

Bakom den kraftigt ökade förlusten ligger delvis, en smula paradoxalt kanske, Paypals uppköp. När affären blev klar hade Izettle redan lagt ner mycket pengar på förberedelser inför börsnoteringen. Som en konsekvens av Paypal-affären löste Izettle också in ett lån i förtid vilket renderade en del extra kostnader. 

Läs fler artiklar
LÄS MER