Izettle-affären gav Håkan Roos över en halv miljard – nu köper han in sig i NFT Ventures

Bonnier NFT Ventures fintech
Izettle-affären gav Håkan Roos över en halv miljard – nu köper han in sig i NFT Ventures

Håkan Roos, ny investerare i NFT Ventures när Bonnier lämnar.

Towe Boström

Reporter

Håkan Roos kommer in som ny ägare efter Bonniers sorti.

Håkan Roos var en av de tidiga investerarna i Izettle – ett bolag som såldes till Paypal för 19 miljarder kronor. Det gav utdelning för Roosgruppen, som cashade in 670 miljoner kronor på affären

I dagarna stod det klart att han, via Roosgruppen, gör en betydande investering i den svenska låneplattformen Lendify. 

Nu kommer nästa nyhet – nämligen att Håkan Roos är på väg in i NFT Ventures. 

Det var i våras som Bonnier avyttrade sitt ägande i en fintechportfölj med minoritetsposter i 27 bolag som förvaltats av NFT Ventures. Bonniers andelar har därefter förvärvats av Global Fintech Industries (GFI), som ägs av NFT:s Pär Roosvall och Johan Lundberg.

Nu tillkännager NFT att de påbörjat ett långsiktigt samarbete med Håkan Roos och Roos-gruppen för att vidareutveckla portföljbolagen och "fortsätta den aggressiva tillväxten som en av de ledande fintechinvesterare i Norden", enligt ett pressmeddelande. 

”GFI förvärvade Bonniers andelar tidigare i vår och planen är såvida Håkan Roos blir godkänd av Finansinpektionen att han blir delägare och partner i GFI”, säger Pär Roosvall till Breakit, som inte vill kommentera affären närmare än så.

Håkan Roos uttalar sig i ett pressmeddelande.

”Jag har följt nordisk fintech under en längre period och har investerat i bland annat iZettle och Advisa. Jag ser stor potential i NFT och dess portföljbolag och ser framemot att jobba aktivt tillsammans med NFT och dess team, både avseende existerande och nya potentiella investeringar”, säger Håkan Roos.

Läs fler artiklar
LÄS MER