Sök

Izettle-affären gav Håkan Roos över en halv miljard – nu köper han in sig i NFT Ventures

BonnierNFT Venturesfintech

Håkan Roos, ny investerare i NFT Ventures när Bonnier lämnar.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Håkan Roos kommer in som ny ägare efter Bonniers sorti.

Håkan Roos var en av de tidiga investerarna i Izettle – ett bolag som såldes till Paypal för 19 miljarder kronor. Det gav utdelning för Roosgruppen, som cashade in 670 miljoner kronor på affären

I dagarna stod det klart att han, via Roosgruppen, gör en betydande investering i den svenska låneplattformen Lendify. 

Nu kommer nästa nyhet – nämligen att Håkan Roos är på väg in i NFT Ventures. 

Det var i våras som Bonnier avyttrade sitt ägande i en fintechportfölj med minoritetsposter i 27 bolag som förvaltats av NFT Ventures. Bonniers andelar har därefter förvärvats av Global Fintech Industries (GFI), som ägs av NFT:s Pär Roosvall och Johan Lundberg.

Nu tillkännager NFT att de påbörjat ett långsiktigt samarbete med Håkan Roos och Roos-gruppen för att vidareutveckla portföljbolagen och "fortsätta den aggressiva tillväxten som en av de ledande fintechinvesterare i Norden", enligt ett pressmeddelande. 

”GFI förvärvade Bonniers andelar tidigare i vår och planen är såvida Håkan Roos blir godkänd av Finansinpektionen att han blir delägare och partner i GFI”, säger Pär Roosvall till Breakit, som inte vill kommentera affären närmare än så.

Håkan Roos uttalar sig i ett pressmeddelande.

”Jag har följt nordisk fintech under en längre period och har investerat i bland annat iZettle och Advisa. Jag ser stor potential i NFT och dess portföljbolag och ser framemot att jobba aktivt tillsammans med NFT och dess team, både avseende existerande och nya potentiella investeringar”, säger Håkan Roos.

Läs mer