Sök

Cristina Stenbecks nya drag – investerar i skobolaget Morjas

Morjase-handel

Cristina Stenbeck. Foto: TT/Magnus Hjalmarson Neideman

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Cristina Stenbeck investerar i det svenska skobolaget Morjas.

Häromdagen avslöjade Breakit att Cristina Stenbeck kliver in som storägare i Caliroots som bland annat säljer sneakers och streetwear. Via sitt privata bolag Camshaft investerade Cristina Stenbeck 18 miljoner kronor och kontrollerar nu 7,9 procent av aktierna i Caliroots.

Nu satsar hon på ännu ett skobolag, även den här gången via Camshaft. Bolaget har sammanlagt tagit in 13,6 miljoner kronor och Cristina Stenbeck står för runt 10 miljoner av den investeringen. 

På sitt Instagramkonto skriver Stenbeck att hon alltid har lagt märke till mäns skor och att hon upptäckte Morjas som säljer spansktillverkade klassiska, maskulina skor efter att grundaren och vd:n Henrik Berg kontaktat henne.

Hon skriver att hon imponeras av grundarens fokus som inte bara ligger på det kommersiella utan också på välgörenhet. Bland annat ska bolaget donera 1 procent av sina inkomster till en internationell organisation som designar hållbara skor åt barn som lever i fattiga områden.

Henrik Berg bekräftar för Breakit att Cristina Stenbeck har investerat i bolaget.

Morjas startades 2017, då gjorde bolaget ett resultat på en halv miljon och gick back med 600.000 kronor. 2018 omsatte de 2 miljoner kronor och en förlust 260.000 kronor. 

Cristina Stenbecks man Alexander Fitzgibbons sitter i bolagets styrelse. 

Läs mer