Sök

Lista: De är störst i Sverige på sexleksaker på nätet – här är bolagen som täljer guld

Vuxen.see-handel

De är störst i Sverige på sexleksaker. Foto: Skärmdumpar

Breakit

Breakit

Så går det för de svenska spelarna.

Suget efter sexleksaker verkar vara stort, marknaden är globalt en mångmiljardindustri.

Men som Breakit kunde avslöja har Googles senaste drag satt käppar i hjulen för många bolag som säljer sexleksaker över nätet. Detta efter att sökjätten skruvat åt sina algoritmer och kastat ned sajterna i den organiska rankningen, något ni kan läsa mer om här. 

Hur det kommer att gå för sajterna framöver, och huruvida det här förblir den nya tuffa "Google-verkligheten", återstår att se. En snabb koll på siffrorna visar dock att det tuffat på bra för flera av de svenska e-handlarna som nischat sig mot sexleksaker. Vi har kikat närmare på några av de större spelarna; 

Vuxen.se

Vuxen beskriver sig själva som ”Sveriges absolut största återförsäljare av sexleksaker”. Bakom sajten, som har över 20 år på nacken, står bolaget Purefun Group AB. För det brutna räkenskapsåret, som avslutades i april förra året, redovisar bolaget en omsättning på 76 miljoner kronor med ett resultat på 5 miljoner kronor.

Mshop.se 

Mshop (tidigare Martinshop) beskriver sig själva som Sveriges ledande sexleksakskedja med såväl fysiska butiker som e-handel. Bakom Mshop står NAE Group Sweden AB som omsatte 32 miljoner kronor med ett resultat på 900.000 kronor för 2017.

Sexleksakeroutlet.se

Bolaget Eprix står bakom Sexleksakeroutlet som grundades under 2014. Under förra året omsatte bolaget 18 miljoner och gjorde ett resultat på 1,7 miljoner kronor. 

Joyland.se

Joyland omsatte 17 miljoner kronor med ett resultat på cirka 1 miljon kronor under 2018. Bolaget har som mål att "år 2022 vara Sveriges ledande återförsäljare av intimprodukter.". 

Lastbryggan.se

Lastbryggan omsatte 8 miljoner förra året och gjorde ett resultat på en halv miljon.

Passionofsweden.se

Aidex, bolaget bakom Passionofsweden, redovisade en omsättning på 8,5 miljoner kronor med ett resultat på närmare 200.000 kronor för 2018. 

Läs mer