Sök

Fyndiq stuvar om i styrelsen – Jessica Schultz lämnar

Fyndiqe-handel

Jessica Schultz, partner på Northzone. Foto: Viviana Canoilas.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Förändringar i e-handlarens styrelse.

Det har stormat kring marknadsplatsen Fyndiq under den senaste tiden. I början av året skrotades satsningen på Wish-kopian Superbilligt och kort därefter gick planerna på en försäljning av bolaget i stöpet.

Samtidigt ökade förlusterna under förra året till 43 miljoner kronor medan omsättningen låg stilla på runt 330 miljoner kronor. 

I början av sommaren kom beskedet att e-handelsprofilen Paul Fischbein, tidigare vd för Qliro, nu ska ratta Fyndiq mot lönsamhet i rollen som ny styrelseordförande. 

“Bara 3, 4 procent av marknaden är online idag. Den kan säkert växa till 20 procent på lite sikt och där ska Fyndiq ta en rejäl andel. Det är den stora potentialen för Fyndiq och därför jag tar på mig det här uppdraget”, sa Paul Fischbein då till Breakit. 

Det här är dock inte de enda förändringarna som skett. Färska handlingar visar nu att det nyligen stuvats om rejält i bolaget styrelse. 

Jessica Schultz, partner på riskkapitalbolaget Northzone, har lämnat Fyndiqs styrelse. Jessica Schultz är bland annat engagerad i bolag som Na-kd och Matsmart och har grundat matkassebolaget Hello Fresh som nyligen passerade 13 miljarder kronor i omsättning.

Industrifondens Sara Resvik har även hon lämnat styrelsen.

Duon har ersatts av Christoffer Norman, från Northzone, samt Samuel Bonnier och Magdalena Bonde. 

Fyndiqs nya styrelseordförande Paul Fischbein vill inte kommentera förändringarna närmare och hänvisar eventuella frågor till ägarna. 

”Just nu har vi mycket fokus på att förbättra lönsamheten, kassaflödet, och fortsätta ha nöjda kunder. Fokus ligger på att göra det vi gör ännu bättre”, säger Paul Fischbein. 

Magdalena Bonde gick nyligen in som ny vd och koncernchef för Eniro. Innan dess arbetade Magdalena Bonde själv på Fyndiq där hon ansvarade för marknadsplatsens handlare och strategi.

”Det är bra för kontinuiteten att hon kan var kvar på Fyndiq i en annorlunda roll”, säger Paul Fischbein.

I styrelsen ingår även Fyndiq-grundarna Dinesh Nayar och Fredrik Norberg.

Läs mer