Sök

Hiber World ska utmana Roblox – backas av Luminar Ventures

Hiber Worldspel

Michael Yngfors och Mattias Johansson – grundare Hiber World. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Vi bryter ner barriärer för spelskapande.”

De som har barn eller ungdomar i sin närhet kan knappast ha missat fenomenet Roblox. Spelplattformen där spelarna själva kan skapa spel och spela de tillsammans med kompisar. Lite som ett Facebook för spel om man ska förklara det för oss lite äldre. 

I våras passerade plattformen 90 miljoner användare och det är fler som vill ha en del av den kakan.

Nu kliver Luminar Ventures in i Göteborgsbolaget Hiber World som har byggt en plattform för att bygga, och dela spel. Till skillnad mot Roblox krävs det inte att man laddar ner någon app utan går att få tillgång till via en vanlig browser i din telefon eller dator. 

Det krävs inte heller några förkunskaper för att skapa spel på Hiber World (hos konkurrenterna krävs programmeringskunskaper)

“På Hiber World är det spelarna som kommer att skapa majoriteten av innehållet,” säger Michael Yngfors, vd och en av grundarna.

“Vi kommer även göra det möjligt för användare att tjäna pengar på det innehållet.”

Redan i dag har man en betaversion av sajten uppe och i Göteborg finns det 10 anställda på kontoret. 

Med denna såddinvestering har företaget dragit in knappt 10 miljoner kronor från ängelinvesterare och i den här rundan Luminar Ventures.

“Spelindustrin är den största och snabbast växande underhållningssektorn globalt”, säger Jacob Key, grundare och partner på Luminar Ventures i ett pressmeddelande.

“Grundarteamet på Hiber gör det möjligt för vem som helst att skapa, dela och spela egna samt andras spel direkt i webbläsaren. Detta kommer skapa en helt ny vertikal av användargenererat innehåll.”

Hiber World grundades 2017 av Michael Yngfors och Mattias Johansson. Förra året omsatte man strax över 1 miljoner kronor.

Läs mer