Han får in 40 miljoner kronor till sin podcastplattform Acast

Acast
Han får in 40 miljoner kronor till sin podcastplattform Acast

Acast VD och medgrundare Måns Ulvestam. Foto: pressbild

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Nu växlar den svenska podcastplattformen upp USA-lanseringen.

Det är tidningen Dagens Industri som berättar om finansieringsrundan i fredagens upplaga. Acast gick sent på torsdagskvällen också ut med ett pressmeddelande där de bekräftade uppgifterna. 

“Acast har en kraftig tillväxt och varje månad har vi över 24 miljoner lyssningar på våra podcasts. Det här är fortfarande en stor och oexploaterad marknad", säger Acast VD Måns Ulvestam i en kommentar.

Breakit avslöjade i slutet av oktober att Acast höll på att ta in motsvarande 35-40 miljoner kronor och nu är alltså rundan i hamn för podcastplattformen.

Mediejätten Bonnier kom in som ägare redan i våras när Acast också tog in 40 miljoner kronor i riskkapital. Bonnier försvarar nu sin andel i nyemissionen men som nya ägare kommer riskkapitalbolaget Alfvén & Didrikson in. Bakom Alfvén & Didrikson står bland annat familjen Wallenbergs ägarbolag FAM och statliga Fjärde AP-fonden.

Enligt DI har Acast ett 30-tal amerikanska poddar i sitt nätverk för närvarande.  Idag är den amerikanska marknaden Acast störst mätt i antalet lyssningar. Acast VD Måns Ulvestam räknar med att bolaget under 2015 ska nå en omsättning på cirka 25 miljoner kronor. Förra räkenskapsåret blev omsättningen 2,6 miljoner kronor och förlusten slutade på 19,7 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER