Ny bolåneutmanare gör sig redo – med stöd från fastighetsjätte

Brunswick Bostad
Bodil Rådgivning gör sig redo att utmana storbankerna om bolånekunderna

Foto: Istockphoto

Tobias Blixt

Reporter

Stort hemlighetsmakeri bakom satsningen.

Med backning från investmentbanken Brunswick Real Estate filar en ny bolåneutmanare på sina lanseringsplaner. Än så länge finns det inte så mycket uppgifter om bolaget och dess planer. 

Finansinspektionens register visar att en ny ansökan om tillstånd att lämna bostadskrediteter har skickats in. Samtidigt visar handlingar från bolagsverket att bolaget, som ska gå under namnet Bodil Rådgivning just nu är på väg att få både sitt namn och styrelse.

Bakom bolaget hittar vi grundarna Johan Lanner och Jesper Eliason. Jesper Eliason arbetar idag på investmentbanken Brunswick. Handlingarna visar också att Brunswick har ett ägande genom sin investeringsarm Brunswick Invest. Willem de Geer, vd för Brunswick invest tar också plats i Bodils styrelse. Han har tidigare grundat Panopticon som såldes till amerikanska Datawatch för 300 miljoner kronor.

Brunswick är en investmentbank med inriktning på fastighetssektorn. Under juni förra året stängde de en fastighetskreditfond på 6,6 miljarder kronor. Vilket blev den största fonden i Norden med inriktning på fastighetskrediter.

Jesper Eliasson som är vd för bolaget bakom ansökan säger till Breakit att han i dagsläget inte vill ge några kommentarer.

Läs fler artiklar
LÄS MER