Sök

Hjälmbolaget Mips ökade vinsten och omsättningen

Mips

Två av Mips användare. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Vår försäljning växer med befintliga kunder".

Hjälmbolaget Mips redovisar en omsättning på 82,6 miljoner kronor för det andra kvartalet, en ökning från 55,6 miljoner kronor motsvarande period förra året. Justerat för valutaeffekter samt förvärv var den organiska tillväxten 38 procent.

Såväl omsättning som resultat var något lägre än väntat. Rörelseresultatet blev 36,8 miljoner kronor, jämfört med tidigare 21,7 miljoner kronor. Väntat rörelseresultat var 40. 

Max Strandwitz är vd för Mips. 

"Jag är särskilt glad över den fortsatt positiva utvecklingen i kategorin Snö, där vi ser att allt fler kunder inkluderar Mips genomgående i sitt sortiment. Huvuddelen av omsättningsökningen kommer, liksom i tidigare kvartal, från att vår försäljning växer med befintliga kunder", säger Max Strandwitz.

Vd:n säger samtidigt att hjälmbolaget närmare sig sitt 2020-mål och har en EBIT-marginal som under en rullande 12 månaders-period överstiger målet om att den ska uppgå till över 40 procent.

"Eftersom vi redan har tagit stora kliv mot att uppfylla våra 2020-mål har vi påbörjat arbetet med att definiera nya ambitioner som sträcker sig bortom 2020. Vi kommer att presentera dessa närmare under vår kapitalmarknadsdag i Stockholm den 20 september 2019", säger Max Strandwitz.. 

 

Läs mer