Volvo Cars tech-fond investerar i israeliska startups

Volvo CarsTransport

Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Hoppas kunna använda bolagens teknik i egna verksamheten

Biltillverkaren Volvo Cars meddelar via ett pressmeddelande att man har investerat i de nystartade israeliska teknikföretagen MDGo och UVeye.

MDGo är specialiserade inom medicinsk artificiell intelligens och försöker med hjälp av sin AI-teknik rädda så många liv som möjligt efter bilolyckor. UVeye är ett bolag som utvecklar teknik för automatisk skanning och inspektion av bilar för att kunna upptäcka utvändiga skador.

"MDGo:s teknik syftar till att göra något som ligger oss varmt om hjärtat, vilket är att rädda liv. Deras uppdrag som företag matchar Volvo Cars uppdrag perfekt, så vi stödjer med glädje den fortsatta utvecklingen av MDGo", säger Zaki Fasihuddin, vd för Volvo Cars Tech Fund.

Investeringarna har gjorts genom Volvo Cars teknikfond och är företagets första satsningar utanför USA och Europa. Bolaget har som avsikt att använda sig av både MDGos och Uveyes teknik i sin verksamhet.

Volvo Cars Tech Fund lanserades förra året och har sedan dess investerat i ett antal företag med fokus på strategiska tekniktrender som transformerar bilindustrin.

Läs mer