Enklas storägare har lämnat bolåneutmanaren

Enkla Bolån
Enklas storägare har lämnat bolåneutmanaren

Foto: Press & Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Grundaren har köpt aktierna själv.
"Jag kan inte svara på varför de valde att sälja", säger Alexander Widegren.

Redan i början av juli kunde Breakit avslöja att Enkla hade drabbats av ett ordentligt bakslag. Det rörde sig då om att två tunga namn från NFT Ventures, som investerat i Enkla, lämnt bolåneutmanarens styrelse. 

Bland annat hade Enklas meriterade styrelseordförande Elisabeth Thand Ringqvist valt att kliva ned från positionen.

Senare visade det sig också att bolagets tidiga investerare NFT Ventures och Collector Ventures båda hade avstått nya investeringar i Enkla, när de tog in nytt kapital i början av juni i år.

Nu visar det sig att både NFT och Collector har sålt sina innehav på 8,8 respektive 14 procent i Enkla och därmed lämnat bolaget. Det rapporterar Di Digital.

”Jag kan inte svara på varför de valde att sälja men jag har köpt aktierna”, säger Enklas vd och medgrundare Alexander Widegren.

Han äger nu själv 45 procent av bolaget, samtidigt som Jakob Johansson är näst största ägare med cirka 24 procent av aktierna. Marcus Widegren och brödernas pappa Michael Widegren äger vardera 10 procent av bolaget, skriver Di Digital och hänvisar till bolagets aktiebok.

“Jag kan bekräfta att vi gjort en exit i Enkla. Collector Ventures affär innebär att vi både köper och säljer innehav i bolag och det är således en väldigt odramatiskt händelse från vår sida. Vad gäller köpeskilling och dylikt har vi inga kommentarer”, säger Adam Norlin Persson, kommunikationschef på Collector till sajten

Läs fler artiklar
LÄS MER