Sök

Voi kan få bakläxa av Skatteverket

VoiTransport

Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Olika åsikter om momsen.

Konkurrensen mellan elscooterbolagen är stenhård såväl i Sverige som på den internationella marknaden. Svensk Voi gick nyligen ut och stoltserade med att de nått lönsamhet “på tidiga marknader”, som Stockholm och Oslo.

Därför svider det sannolikt om Skatteverket bestämmer sig för att rikta en skattesmäll mot bolaget. Det är Di Digital som rapporterar att Voi kan ha valt fel momssats för elscootrarna, vilken ligger på 6 procent i dagsläget.

Skatteverkets rättsliga expert Kerstin Alvesson säger till sajten att det i regel ska vara 25 procent.

”Enligt Skatteverkets bedömning gäller 6 procents moms för persontransporter där man kör någon annan, inte att man hyr något färdmedel”, säger Kerstin Alvesson.

Vois pr-chef, Kristina Nilsson, uppger att bolaget bett myndigheten om ett förhandsbesked rörande vilken momssats som gäller. Voi vill klassas i samma kategori som en taxi – med lägre moms.

”Vi väntar på beslut i Skatterättsnämnden och efter det vet vi hur vi går vidare. Vi har givetvis förberett oss för en högre momssats än den vi anser oss tillhöra i dagsläget”, säger Kristina Nilsson till Di Digital 

 

Läs mer