MTG har investerat 103 miljoner inom gaming och esport i första halvåret

MTGspelesport

Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

MTG har under det första halvåret 2019 investerat i nystartade tillväxtbolag inom gaming och esport till ett totalt värde om 103 miljoner kronor inklusive finansiella åtaganden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Spel och esport är framtidens underhållning, och vi är glada att kunna investera i sju av de mest spännande startups och tillväxtbolag i dessa sektorer, som har gemensamt i att de leds av talangfulla team, har starka tjänster och innovativa idéer,” säger MTG:s koncernchef och VD Jørgen Madsen Lindemann.

MTG har under första halvåret 2019 investerat 103 miljoner kronor i följande bolag; Dorian som utvecklar spel inom narrative-genren riktade till kvinnliga spelpubliken, Texas-baserade spelutvecklaren Tonk Tonk Games, belöningsplattformen Playfull med säte i Los Angeles, tyska spelstudion Sviper grundad av tidigare medarbetare från InnoGames samt i San Diego-baserade bolaget GoMeta.

VC-fonden har som mål att självständigt eller med andra VC-fonder göra 8-10 investeringar per år varav 60 procent inom gaming, 30 procent inom esport och 10 procent inom förstärkt verklighet, AR och virtuell verklighet, VR.

MTG:s VC-fond har totalt genomfört 20 investeringar i 16 bolag till ett samlat värde om 195 miljoner kronor sedan fonden startades i november 2017.

Läs mer