Telia ska stoppa miljontals bluffsamtal

Telia
Telia ska stoppa miljontals bluffsamtal

Finwire / Breakit

Tar i med hårdhandskarna.

Teleoperatören Telia skriver i ett pressmeddelande att bolaget med hjälp av en ny unik lösning ska stoppa miljontals bluffsamtal till sina kunder.

Bluffsamtalen, så kallade Wanigri, har blivit ett stort internationellt problem där människor som drabbas luras att ringa upp okända utländska nummer och debiteras för dyra samtal.

Telias ny unika lösning för problemet bygger på en identifiering av Wangiri-trafiken som sedan automatiskt blockar samtal till och från de identifierade nummerserierna.

"Det känns fantastiskt bra att vi nu kan skydda våra kunder från den här typen av bedrägerier och inte bara i Sverige utan även på våra marknader i Norden och Baltikum", kommenterar Staffan Åkesson, teknikchef på Telia.

Bolagets blockering mot Wangiri kommer att införas i Telias nät i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Litauen, Estland och Lettland.

Apropå bluffar. Ni har väl inte missat Breakits granskning av bitcoinbedragarna på Facebook? Läs här; De kapade Filip Hammars namn på Facebook – vi lät bluffarna lura oss i jakten på bedragarna

 

Läs fler artiklar
LÄS MER