Sök

Kinnevik vill öka innehavet i Livongo

KinnevikHälsa

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Investmentbolaget Kinnevik kommer att köpa aktier till ett värde av cirka 49,6 miljoner dollar av Merck. Därtill meddelar de att ytterligare köp kan komma i samband med Livongos börsnotering.

Kinnevik vill öka innehavet i amerikanska hälsovårdsbolaget Livongo Health från 12,16 till 14,34 procent av aktierna.

Det ska ske både genom att Kinnevik köper aktier i Livongo från Merck Global Health Innovation Fund, samt genom ett potentiellt köp av nyemitterade aktier i samband med att Livongo sätts på börsen.

Det föreslagna prisintervallet i börsnoteringen är 20-23 dollar per aktie vilket värderar Livongo till mellan 2,1 och 2,4 miljarder dollar före emission av nya aktier i samband med noteringen.

Baserat på mittpunkten av intervallet kommer Kinnevik att köpa cirka 2,3 miljoner aktier från Merck-fonden för totalt cirka 49,6 miljoner dollar, cirka 464,3 miljoner kronor. Kinnevik har även på en icke-bindande basis indikerat intresse om att köpa nyemitterade aktier i Livongo för cirka 20 miljoner dollar i samband med börsnoteringen.

I sin senaste delårsrapport värderade Kinnevik sitt innehav i Livongo till 732 miljoner kronor.

Livongo är ett digitalt hälsovårdsbolag i USA som hjälper människor med kroniska sjukdomar att leva bättre och hälsosammare liv.

Läs mer