Sök

Lime lanserar sin elscooter på Ubers plattform i Stockholm

UberLimeTransport

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

De amerikanska jättarna Lime och Uber gör gemensam sak när taxiappen plockar in Limes Elscootrar på sin plattform.

Samarbetet kommer till en början att lanseras i sju europeiska städer, där Stockholm och Malmö är inkluderade. Det meddelar Uber i ett pressmeddelande.

Lanseringen sker i städer där Uber också erbjuder sin egna transporttjänst. Vilket innebär att det alltså inte kommer gå att hyra en Lime-scooter i andra svenska städer, som Helsingborg och Uppsala, där elsparcyklarna också har lanserats.

“Vi är väldigt glada över att kunna introducera nya enkla sätt för människor att ta sig runt i Stockholm och Malmö, utan att de behöver äga en bil. Genom att integrera Lime i Uber-appen kan vi nu erbjuda våra användare ytterligare ett snabbt och prisvärt transportalternativ”, säger Billy Guernier, Head of New Mobility Platform på Uber i ett pressmeddelande.

Limes elsparkcyklar kommer att finnas både i sin egna och i Ubers app. Samarbetet har tidigare lanserats i USA, men kommer nu också till Europa.

Uber har tidigare sagt att de är intresserade av liknande samarbeten. De öppnade exempelvis upp för att ta in den svenska elscooter-tjänsten Voi på sin plattform.

Tanken är att användarna inte ska behöva växla app mellan olika typer av transporter, det ska helt enkelt gå att låsa upp Limes sparkcyklar direkt i Uber-appen. 

“Vi ser fram emot att genom det här partnerskapet med Uber fortsätta göra transporter i städer smartare, enklare, säkrare och mer hållbara. Vi är därför väldigt glada över att våra elscootrar går att använda via Ubers app i Stockholm och Malmö”, säger Joe Kraus, operativ chef på Lime.

Samarbetet gör också att Lime får ytterligare en populär plattform att synas på, något som skulle kunna ge bolaget en fördel i konkurrensen med aktörer som exempelvis Voi, Circ och Tier.

Prissättningen i Uber-appen ska vara densamma som i Limes egna.

Läs mer