Lina Hellqvist går in som ny delägare i Invest in Her

Invest in her riskkapital
Lina Hellqvist går in som ny delägare i Invest in Her

Christina Saliba, Lina Hellqvist och Camilla Läckberg. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Riskapitalbolaget med fokus på kvinnor stärker upp med ny ägare.

Invest in Her grundades av författarstjärnan Camilla Läckberg och PR-profilen Christina Saliba. Bolagets målsättning är att bidra till ett jämlikt näringsliv, bland annat genom att investera i bolag med kvinnliga grundare eller majoritetsägare. Men också bolag som har kvinnor som huvudmålgrupp.

Nu kliver alltså Lina Hellqvist, som också är syster till prinsessan Sofia, in som Invest in Hers tredje ägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon har arbetat med bolaget sedan starten 2017, och har tidigare bland annat haft uppdrag inom den ideella föreningen Project Playground.

Christina Saliba är vd för Invest in Her.

“Med fler kvinnliga ägare blir samhället starkare, på den tanken vilar hela Invest in Her. Vi måste leva som vi lär. Lina delar våra värderingar och kompletterar mig och Camilla med sin mångåriga erfarenhet inom hållbarhetsfrågor, affärsmannaskap och insamlingsverksamhet”, säger Christina Saliba. 

Lina Hellqvist själv meddelar att det här erbjudandet från riskapitalbolaget också är ett tecken på att de också menar allvar med sina uttalade mål.

“Christina och Camilla arbetar aktivt för ökat kvinnligt inflytande i allt de gör. Deras erbjudande om delägarskap i Invest in Her bevisar exakt det. Jag ser hur de förändrar näringslivet, och jag är stolt över deras förtroende att göra detsamma”, säger Lina Hellqvist.

Invest in Her har fram till idag investerat i Ksting, PotteryJo, Dashl och Igotcha.

Läs fler artiklar
LÄS MER