Sök

Remisshjälpen vill korta vårdköerna åt dig – fyller på kassan

RemisshjälpenHälsa

Alexander Knezevic. Foto: Press/Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Tillsammans har vi nu förutsättningar att förverkliga vår dröm”, säger Remisshjälpens grundare Alexander Knezevic.


Remisshjälpen grundades efter att sjuksköterskan Alexander Knezevic försökt få hjälp på olika vårdcentraler under en längre tid utan att lyckas. Det var i samband med det han upptäckte möjligheterna med egenremisser. Genom dem kan du själv skriva och redogöra för ditt problem för att få ditt vårdbehov bedömt.

Ett lyckat initiativ för Alexander Knezevic, visade det sig, för hans egenremiss godkändes vilket ledde till vård. 

”Jag fick tre diagnoser, två av dem kunde behandlas men den tredje får jag leva med. Jag hade inte behövt må dåligt och gå runt och ha ont", har Alexander Knezevics tidigare berättat för Breakit.

Den upplevelsen la grunden för hans bolag Remisshjälpen som, liksom namnet antyder, skriver remisser med målsättning att hjälpa människor till rätt vård och korta köerna. Bolaget startade verksamheten med att hjälpa människor att skriva egenremisser, men är idag en egen vårdgivare som skriver sjukvårdsremisser. 

Nu tar Remisshjälpen in 12 miljoner kronor från Conscriptor och Belimama Care Holding.

Conscriptor utvecklar bland annat system för medicinsk journalhantering. Belimamas majoritetsägare är Benny Holmgren, vd på Holmgren Group. 

”Vi får nu in ovärderlig kompetens vad gäller förmågan att bygga bolag under snabb expansion, kunskap kring offentliga upphandlingar och implementering av digitala verktyg i vården”, säger Alexander Knezevic.

Remisshjälpens affärsmodell fungerar som så att du laddar ned en app och fyller i uppgifter. Därefter kopplas du ihop med sjukvårdspersonal som hjälper dig via chatt, video eller telefon. Bolagets databas samlar info om vårdgivare och mottagningar runt om i Sverige och kan därför hjälpa dig att hitta de lämpligaste alternativen med de kortaste väntetiderna.

Ersättningsmodellen fungerar som många nätläkares och baserar sig på patientavgift på 100 kronor samt ersättning från patientens hemlandsting. 

Alexander Knezevic uppger att Remisshjälpen idag har närmare 90 procent godkända remisser – men att det krävs mer. Planen är att därför att satsa för att utveckla AI-verktyg som kan användas inom vården runt om i hela landet.

”Först ska vi ytterligare bevisa nyttan vi tillför och därför är jag idag otroligt glad över den unika kombination av aktieägare vi samlat. Tillsammans har vi nu förutsättningar att förverkliga vår dröm”, säger Alexander Knezevic.

Bolaget backas sedan tidigare av Addhealthmedia.

 

Läs mer