Nytt bakslag för Enkla – storägarna avstod ny investering

Enkla Bolån
Nytt bakslag för Enkla – storägarna avstod ny investering

Foto: Press & Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Alexander Widegren själv stod för majoriteten av pengarna när Enkla fyllde på kassan i juni.

Breakit kunde nyligen avslöja att bolåneutmanaren Enkla drabbats av ett riktigt bakslag. Handlingar från bolagsverket visade att meriterade Elisabeth Thand Ringqvist på NFT Ventures lämnade sin roll som styrelseordförande i bolaget. Samtidigt som hennes kollega Pär Roosvall också lämnade.

”Vi jobbar på för fullt och har väldigt mycket att göra och jag tror att vi kommer komma ut med något riktigt bra till hösten”, sade Alexander Widegren då. 

Nu rapporterar Di Digital att Collector Ventures och NFT Ventures valde att inte delta i en nyemission på 5 miljoner när Enkla tog in pengar i slutet av juni i år.

”Det är inte ovanligt att våra venturebolag genomför nyemissioner vi inte deltar i och att vi, i det här fallet, valde att stå över. I övrigt har vi inga kommentarer”, säger Magnus Lenngren, chef för Collector Ventures, i en skriftlig kommentar till sajten.

Det var istället Enklas grundare, vd och nuvarande ordförande Alexander Widegren som stor för majoriteten av kapitalet i rundan, totalt 2,6 miljoner kronor.

Enkla omsatte 789.000 kronor med ett minusresultat på 21,5 miljoner under fjolåret. Bolaget har nu 14 miljoner kvar i eget kapital, skriver Di Digital, men Alexander Widegren verkar inte orolig.

”Det är rätt standard för bolag i expansionsfas. Skillnaden mellan traditionella finansbolag och oss är att vi ser teknisk utveckling som en av våra bästa investeringar”, säger han till sajten.

Collector Ventures ägde enligt Di Digital drygt 14 procent av aktierna i Enkla i slutet av juni i år. NFT Ventures ägde i sin tur 8,8 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER